COMPETITION IV:    TEAM FINAL MEN  / Männer (I)

> German > English

Finalists >>  


BLR

USA

KOR

ROM

UKR

FRA

CHN

RUS
 
Wie komt er op hoogste podium? 
De spanning is in de Topsporthal Vlaanderen al te snijden en dan moet de wedstrijd nog beginnen. Vandaag worden de eerste medailles verdeeld, eerst bij de mannen en later bij de vrouwen. 

Wit-Rusland, met een team waarvan Ivan Ivankov de captain is, heeft zich in de kwalificatie met een opzienbarende prestatie aan de top gepresenteerd. Op minder dan een punt volgen dan de USA, Korea en Roemenie. De Oekraine is geen titelkandidaat, zij worden teveel geplaagd door blessures. Frankrijk en aangeslagen Russen maken het deelnemersveld compleet. Voor het eerst wordt er volgens een nieuw systeem gewerkt. Een team telt zes turners, per onderdeel mogen er drie meedoen en alle drie de scores tellen mee. 

Rotatie 1: Roemenie leidt
Roemenie begint bij bij het springen, de Oekraine werkt tegelijkertijd op vloer. 

Rares Iulian Orzata (ROM) begint de finale met een niet geheel geslaagde Tsukahara met 2 1/2 schroef. Ioan Silviu Suciu komt met dezelfde sprong, en die is beter. De eerste ronde wordt afgesloten met een heerlijke overslag-dubbelsalto met halve draai van Marian Dragulescu. Roemenie komt daarmee op 28,65.

Voor de Oekraine begint Ruslam Mezentsew met een nerveuze vertoning. Bij de dubbel salto voorwaarts landt hij op het achterwerk. Andrei Lipski is veel zelfverzekerder. Met een fraaie oefening waarin dubbelsalto voorwaarts en dubbel-Tsukhara brengt Olexander Beresh de stand op 26,762

Alexej Nemov (RUS) >>


Francois Ruffier (FRA)

De Koreanen beginnen de wedstrijd aan de ringen en Tae-Young maakt al direkt een sterke indruk. De krachtelementen van You Won-Kil zijn nog perfecter. Kim Dong-Hwa loopt bij de breedtestand een enrstige spierblessure op en moet stoppen. Het is afgelopen voor Korea: 18,687 meer niet.

De Fransen zetten bij het paardvoltigeren Johan Mounard als eerste in. Hij maakt geen fouten. Sebastien Tayac is niet helemaal foutloos wanneer hij de afsprong moet maken. Francois Ruffier komt met een droom van een oefening en zet zijn team daarmee op 28,211.

Bij het voltigeren gaan de Amerikanen verder met Raj Bhavsar. Hij is net zo zeker van zichzelf als Brett McClure. De slechte techniek van Paul Hamm breekt de Amerikanen toch een beetje op: 26,924.

Aan de ringen blijkt de grote klasse van de Chinezen. Met kleine foutjes in de oefeningen levert hen dat uiteindelijk 27,00 punten op. 

Wit-Rusland zet de sterke Alexander Kruzhylau als eerste in op vloer. Dan komen Dzianis Savenkov en Dimitri Kaspiarovitch die beiden ook geen steek laten vallen. Het totaal komt hier op: 27,562.


Alexej Bondarenko (RUS)

Rotatie 2


Sean Townsend (USA)

Op de brug maakt Dan Potra (ROM) als eerste man geen fouten. Marian Dragulescu heeft wel wat problemen als hij zijn stut maakt. Marius Urzica maakt tot ieders verrassing nogal wat kleine foutjes en valt bij de afsprong. Roemenie scoort slechts 25,162.
De eerste man van de Oekraine Andrei Mykaylichenko draait in hoog tempo foutloos over het paard. Ruslam Mezentsev moet er voortijdig af. Beresh red zijn team met een schitterende oefening en scoort zo 27,712..
Korea slaagt er bij het springen, ondanks hun fraaie acrobatische capriolen, niet om verloren terrein goed te maken. 
De Fransman Florent Maree kan aan de ringen niet imponeren. Bij de afsprong moet hij zich met de handen opvangen. Francois Ruffier doet het een stuk beter. Maar Sebastien Tayac is degene die het team met een uitstekende oefening nog in de top weet te houden: 27,112.

De sprongen van de Chinezen, Tsukaharas met dubbelschroef, maken grote indruk: 28,212 Punkte.
Bhavsar (USA) brfengt de ringen teveel aan het schommelen. Hamm doet het met zijn twee Guzoghys gelukkig beter. Townsend is nagenoeg  perfect en brengt de Amerikanen daarmee op 28,062.
The Belarussians stay calm on pommels. Ivankov & Co earn an incredible total of 28,075.  
Nikolai Kryukov  falls on bars – bad luck. Bondarenko, however, is in good form whereas Nemov has a few wobbles here and there.....  

Rotatie 3

Razwan Selariu is de eerste Roemeen aan het rek. Maar hij ziet bij een vluchtelement de rekstok aan zich voorbijflitsen: 7,325. Roemenie zakt ook in het klassement. Urzica met zijn Winkler en Orzata met de Kovacs zorgen ervoor dat de schade beperkt blijft: 26,262.
De start van de Oekraine aan de ringen leidt tot kostbaar puntenverlies wanneer Mezentsev op 8.15 blijft steken. Sergei Vialtsev en Roman Zozulay zijn niet in staat om dat, ondanks hun goede prestaties, volledig goed te maken: 27,049.

Een fraaie Yurtchenko met dubbelschroef van Cedric Guille moet de Fransen bij het springen voldoende zelfvertrouwen geven. Toch moet Yann Cucherat na zijn overslag-dubbelsalto diep door de knieën. Florent Maree doet het al niet veel beter. Resultaat: 27,637.
Korea is zwak aan de brug (25,162 Punkte). Geen wonder, want ze moeten het doen zonder de geblesseerde Kim Dong-Hwa.
China turnt aan zijn sterkste toestel, brug. Deng Weiwei begint nerveus. Feng Jing turnt zonder fouten en Zhang Shangwu doet daar nog een schepje bovenop: 28,125!
McClure (USA)
springt een Cuervo met hele draai. De Kasamatu met schroef van McCain is beter en Paul Hamm maakt een formidabele Tsukahara met dubbelschroef: 28,175.

Alexej Bondarenko (RUS) >>

Georgi Grebenkov (RUS) heeft een spectaculair begin aan het rek met zijn Kovacs-hele draai. Enkele seconden later gaat het echter mis. Bondarenko vliegt voortdurend over de stok heen en weer voor er de klad in komt en hij bij het ompakken naar ellegreep er af moet: Een zwarte dag voor de Russen. Nemov turnt zeer spectaculair tot zijn afsprong: hij kan nauwelijks blijven staan. Met 26,286 is Rusland kansloos geworden voor een medaille. 
De Witrussen komen met een sterk trio aan de ringen: Kaspiarovich, Valynchuk en de allesoverheersende Ivankov. Zij laten 28,625 bijschrijven.
Wit-Rusland blijft voor China en de USA aan de leiding.

Report by Reinhard Linder / Jac van den Beemt
Photos by Don Johnson
Web editors: Eckhard Herholz / Sonja Schmeisser

 gymmedia.com