COMPETITION II: All-around Final WOMEN  / Frauen

> English > German

  

 

  GROEP-B  (qualified 17 - 32)

>> A-Group

B-Finale met Spaans succes
Net als bij de mannen wordt er in deze wedstrijd ook bij de vrouwen in twee groepen geturnd. In deze B-groep zitten de nummers 17 tot 32 uit de kwalificatie. Tot de top daarvan behoren Oksana Chusovitina (UZB), Birgit Schweigert (GER) en Marta Cusiodo (ESP).

Rotatie 1:
Oksana Chusovitina (UZB) moet lang wachten voor ze het groene licht krijgt om te springen. Ze begint met een overslag-streksalto 1/1 draai. Moet bij de landing even een pasje maken. De tweede sprong is een overslag-hoeksalto met 1 ½ draai.

Tatiana Yarosh (UKR) werkt zelfverzekerd op de vloer een laat onder meer een dubbeltwist zien.

Aangemoedigt door de duizenden in oranje gehulde fans op de tribune begint Rikst Valentijn op de balk. ze dreigt het evenwicht te verliezen bij een hele draai en kan na de afsprong, dubbel gehurkte staan niet goed blijven staan. Ze scoort 8,475 (UW: 9,4).


Oksana Chusovitina (UZB) 

Birgit Schweigert (GER) laat een overslag-hoeksalto halve draai zien en een zonder draai. Voorlopig is dat de tweede plaats: 9,049.

Wanneer Maria Cusido (ESP) gesprongen heeft zit ze daar wel heel dicht bij in de buurt: 9,043.

Olga Roschupkina (UKR) heeft een goede balkoefening. waarvoor ze 9,075 krijgt.

Janerky de la Pena (CUB) heeft een wat onzeker optreden op de balk, blijft bij de dubbelsalto overigens weer wel goed staan. 

Kate Richardson (CAN) springt zich naar een voorlopige plaats met haar Yurtchenko hele schroef en overslag-hoesalto halve draai. Ze krijgt er 8,968 voor.

Tussenstand:              
1. Chusovitina UZB 9,362 2. Roschupkina UKR 9,075 3. Schweigert GER 9,049
 
Rotatie 2:


Jaqui Dunn (AUS) - uiteindelijk 29e 

Elena Gomez (ESP) heeft een repertoire van fraai sprongen op de balk en een zuiver uitgevoerde salto met 2 ½ schroef: 8,837.

Rikst Valentijn (NED) beweegt voortreffelijk op de meeslepende Tango-tonen tijdens de vloeroefening. Maar wanneer de uitgnagswaarde niet meer is dan 9,3 blijft er slechts 8,662 over.

Olga Roschupkina (UKR) komt met slechte acrobatische series op de vloer niet best uit de voeten en valt terug in het klassement. 

Marta Cusido (ESP) gaat na haar 8,837 op de brug aan de leiding. 
Ondanks een knieblessure gaat Birgit Schweigert (GER) op de brug geconcentreerd te werk. De Jäger-salto en de foutloze dubbele salto voorwaarts brengen haar op: 8,537.

Oksana Chusovitina (UZB) heeft geweldig veel pech aan de brug en moet extra zwaaien. De Gienger-salto laat ze weg. Resultaat: 8,237 (UW: 9,0)

Alyona Kvasha (UKR) is na de tweedee ronde met een sterke acrobatische oefening op vloer - dubbel Tsukahara, dubbelsalto voorwaarts - op de tweede plaats gekomen. 

Tussenstand:   7.Schweigert GER 17,586    
1. Cusido ESP 17,880 2. Kvasha UKR 17,837 3. Regease FRA 17,812
Rotatie 3:
Marta Cusido (ESP) verspeelt haar kansen op de balk (flik-flak - temposalto) niet en blijft met 8,925 in de top.

Delphine Regease (FRA) krijgt 8,312 voor haar brugoefening waarin een Jäger-salto zit en die wordt afgesloten met een dubbel voorwaartse salto met halve draai. 

Alyona Kvasha heeft bij de landing van haar Phelps een paar passen extra nodig om te kunnen blijven staan. 

Oksana Chusovitina (UZB) kan ook de balk haar draai niet vinden en met een reeks 'wiebels' blijft er van de 9,1 UW nog maar 8,387 over. 

Elena Gomze (ESP) >>
 klimt met een uitstekende vloeroefening (Tsukahara, salto met 2 ½ schroef-salto voorwaarts) waarvoor ze 9,2 krijgt, in het klassement omhoog. 

Birgit Schweigert (GER) springt de balk met een salto voorwaarts. Bij de gestrekte salto rugwaarts verliest ze het evenwicht maar weet zich nog net staande te houden. De salto voorwaarts en de afsprong, streksalto met 1 ½ draai, leveren geen problemen op: 8,587.

Tussenstand:              
1. Chusovitina UZB 9,362 2. Roschupkina UKR 9,075 3. Schweigert GER 9,049
Rotation 4:


Marta Cusido (ESP) - de beste turnster van de B-groep die uiteindelijk 12e werd. 

Oksana Chusovitina (UZB) >> 
krijgt pas aan het einde van de wedstrijd haar gewone vorm te pakken en sluit op de vloer af met een paar fraaie acrobatische series (duppel Tsukahara gestrekt). Ze zwaait naar het publiek als ze het podium verlaat en ziet dan haar score: 9,037. 

Kate Richardson (CAN) gaat naar de leiding, ondanks het feit dat ze op vloer twee keer buiten de lijnen kwam (gehoekte twist en salto met 2 ½ schroef).

Op de brug heeft Alyona Kvasha (UKR) na de Jägersalto enkele extra zwaaien om door te kunnen gaan: 8,312.

Oksana Chusovitina: Tien jaar (!) geleden won ze in het Hoosher Dome in Indianapolis de gouden medaille op vloer. Toen was ze 15 jaar.

Birgit Schweigert (GER) maakt geen grote fouten op vloer. De dubbeltwist levert ook een goede landing op. Bij de dubbelgehoekte salto gaat het wat minder goed. Met de 8,462 (UW: 9,1) ligt ze voorlopig op een 11e plaats.

Holly Murdock (GBR) staat na twee goede sprongen in deze groep op de tweede plaats. 

Maria Cusido (ESP) oogt wat traag op de vloer maar heeft voldoende inhoude om de leiding te behouden. 

Eindstand (Groep-B): 11. Schweigert GER 34,635
1. Cusido ESP 35,917 2. Murdock GBR 35,542 3. Richardson CAN 35,292
 > All Results


  (Report: Nora Schuler
Translations: Jac van den Beemt
Web editors: Eckhard Herholz/Sonja Schmeisser / Germany)

>> next: A-Group

 

 gymmedia.com