COMPETITION II: All-around Final WOMEN  / Frauen

> English > German

  

 

  A-GROUP  (Qualifikation 1 - 16)

>> back to B-Group   

Raducan, Chorkina of is er nog een andere verrassing........?  
Wie wordt de nieuwe wereldkampioene? Titelverdedigster Maria Olaru (ROM) is gestopt, net zoals de nummer twee van Tianjin, Victoria Karpenko (UKR). De winnares van het brons, Yelena Zamolodchikova (RUS), heeft wel aan de kwalificatie meegedaan, maar de tweevoudige Olympisch kampioene heeft zich -gekweld door een voetblessure- niet voor de finale kunnen plaatsen.

Rotatie 1:
Sun Xiaojiao (CHN) - de enige Chinese deelneemster- laat als eerste op de vloer een uitgebalanceerde oefening zien met onder meer dubbel-Tsukahara, drievoudige schroef, dubbel gehoekte salto en krijgt 9,062.

Svetlana Chorkina (RUS) heeft als eerste sprong haar gehurkte "Chorkina" (UW 9,5) en blijft ook na de tweede, "Rudi met halve draai" (UW 9,9) staan: 9,368.

Daniele Hypolito (BRA) laat op vloer een briljante oefening zien en krijgt zeer verdient een 9,562.

Ludmilla Jeshowa (RUS) blaakt van zelfvertrouwen tijdens haar moeilijke balkoefening en gaat na de afsprong met 9,587 (UW 10) aan de leiding.

Andreea Raducan (ROM) springt twee "Chorkina's" (gehoekt en gestrekt), die haar een gemiddelde opleveren van 9,35.

Sara Moro (ESP) sluit haar oefening op vloer af met een zuiver gesprongen gestrekte salto met drievoudig schroef. Maar omdat ze over de de lijnen is gegaan gaat er nog 0,1 af. Zo blijft er 9,287 over.

Verona van de Leur (NED) heeft moeite om na de Yurtchenko - dubbelschroef te blijven staan. Bij de tweede sprong landt ze buiten de ideale lijn. Ze blijft net boven de negen punten: 9,093.


Natalja Ziganshina >>
Begint in de eerste ronde op balk

Sabina Cojocar (ROM) - de Europese Junioren kampioen van Parijs 2000 - begint met een Yurtchenko - 1 schroef, bij de tweede poging doet ze daar nog een halve draai bij: 9,356.
Garielle Wammes (NED) heeft bij de Stalder met hele draai op de lage ligger moeite om de benen gesloten te houden en krijgt uiteindelijk 8,562.

Tussenstand Groep-A:
1. Jeshowa RUS 9,587 2. Hypolito BRA 9,587 3.  Ziganshina RUS 9,375
 
Rotatie 2:
Allana Slater (AUS) valt al meteen van de balk: 8,212.

Daniele Hypolito (BRA) verliest kostbare punten met twee eenvoudige sprongen 9,056.

Ludmilla Jeshowa (RUS) heeft geen problemen bij de uitvoering van de temposalto-gstrekte salto met drievoudig schroef: 8,975.

<< Tasha Schwikert (USA) wint wat terrein door een goed optreden op balk: 9,35.

Andreea Raducan (ROM) werkt zich moeizaam door haar brugoefening heen. Na de afsprong, dubbelsalto voorwaarts, kan ze niet blijven staan: 8,862.

Verona van de Leur (NED) slingert zich met grote precisie en lichtvoetigheid om de brugliggers en komt er af met een dubbel-dubbel-Tsukahara. Naast de stormachtige toejuichingen van de Nederlandse fans krijgt ze 9,4 (UW: 10) voor deze hoogstaande oefening

Natalia Ziganshina (RUS) laat een fraaie vloeroefening zien en houdt daarmeem gelijke tred met de kop van het klassement: 9,387.

Sabina Cocojar (ROM) kotm aan de brug met een onder meer een reus met hele draai - 1 pirouette - Tkatchev. Ze krijgt er 8,625 voor.

Silvia Stroescu (ROM) turnt op de balk vol zelfvertrouwen naar: 9,387.

Svetlana Chorkina (RUS) sluit deze ronde af op de brug. Ze werkt niet alleen een beetje traag, maar laat ook de draai bij de Stalder op de lage ligger weg: 9,537 (UW: 9,8).

Tussenstand Groep-A:
1. Chorkina RUS 18,905 2. Ziganshina RUS 18,762 3. Hypolito BRA 18,618
Rotatie 3:
Tasha Schwikert (USA) komt opnieuw met een solide oefening, deze keer op vloer, waar ze afsluit met een dubbel-Tsukahara: 9,35.

Verona van de Leur (NED) ziet haar kansen op een medaille in rook op gaan. Bij de gestrekte salto moet ze van de balk af (8,55). Zonder deze val was ze heel dicht bij een medaille geweest!!

Natalia Ziganshina (RUS) heeft problemen bij de landing van haar Yurtchenko met 1 schroef. Wanneer ze vervolgens twee keer om de lengteas draait blijft ze perfect staan: 9,343.

Sabina Cojocar (ROM) verliest even het evenwicht op de balk, herstelt zich goed en werkt zonder problemen naar het einde: 9,337.

Tabitha Yim (USA) komt met twee goede Yurtchenkos (9,143) en blijft daardoor dicht in de buurt van Ziganshina. 

Svetlana Chorkina (RUS) heeft geen problemen met de landing van haar nieuwe afsprong van de balk, de Auerbach met 2 schroef: 9,237.

Ludmilla Jeshowa (RUS) komt tot zit bij het springen en daardoor niet verder dan: 8,175.

Silvia Stroescu (ROM) voltooid haar moeilijke vloeroefening probleemloos. Met de gestrekte salto 2 schroef-salto voorwaarts en de dubbele aan het eind komt ze op: 9,225

<< Andreea Raducan (ROM) laat op de balk een spectaculaire oefening zien (salto achterwaarts met schroef, dubbel gehoekt als afsprong). Maar al bij de opsprong, de voorwaartse salto, blijft ze niet meteen staan en ook daarna heeft ze nog wat problemen met het vinden van het juiste evenwicht. Toch scoort ze: 9,475.

Tussenstand Groep-A:
1. Chorkina RUS 28,142 2. Ziganshina RUS 28,105 3. Yim USA 27,730
Rotatie 4:
Sabina Cojocar (ROM) begint op vloet met een gestrekte salto-2 schroef. Ze maakt indruk op de juryleden die haar 9,462 geven.

Tabitha Yim (USA) valt- net als Van de Leur- ook buiten de medailles met een goede, maar niet briljante brugoefening waarin ook nog wat foutjes te zien waren: 8,95.

Swetlana Chorkina (RUS) is zeker niet perfect op vloer. Zij heeft problemen bij de landingen maar weet het publiek voor zich te winnen en krijgt dus: 9,475.

Daniele Hypolito (BRA) sluit haar schitterende wedstrijd af met een klasse-oefening op balk (9,375) en in de armen van haar nieuwe trainer Oleg Ostapenko.

Andreea Raducan (ROM) heeft 9,9 nodig om Khorkina van de wereldtitel af te hoiuden. Als ze al teleurgesteld is laat ze dat in ieder geval niet merken wanneer ze de vloer op komt. Als ze met haar 2 geschroefde salto - salto voorwaarts over de lijn gaat kost haar dat de zilveren medaille. Er klinkt luid boei-geroep in de hal waneer haar cijfer op het scorebord oplicht: 9,262.

Verona van de Leur (NED) laat ap het laatste onderdeel zien dat ze kan vechten. Met een prima vloeroefening neemt ze afscheid van de Oranjefans: 9,35.

>> Pas bij de laatste oefening komt er zekerheid over de podiumplaatsen. Natalja Ziganshina (RUS) neemt met een zeer moeilijke brugoefening revanche voor de foutjes die ze eerder gemaakt heeft. Tot grote verassing van het publiek krijgt ze 9,2 en is daarmee zeker van de zilveren medaille. Een dubbele overwinning voor Rusland! 


<< Swetlana Chorkina >> 
Na 1997 in Lausanne behaalt de 22-jarige nu voor de tweede keer goud in de meerkamp.

EINDSTAND:
1. Chorkina RUS 37,617 2. Ziganshina RUS 37,305 3. Raducan ROM 36,949

>> Results, all

(Report: Nora Schuler
Photos by Don Johnson;
Translation: Reinhard Linder;
Web editors: Eckhard Herholz/Sonja SchmeisserGermany)

>> back to B-Group

 gymmedia.com