COMPETITION III: EVENT Finals WOMEN  / Frauen

> English > German

Apparatus >>

> MEN


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 

 

Floor / Vloer

Nat SV pts.

raducan_FX_ROM_EF.jpg (19112 Byte)
Andreea Raducan

Andreea Raducan ROM 9,9 9550
Daniele Hypolito BRA 9,90 9,487
Svetlana Khorkina RUS 9,8 9,375
4 Allana Slater AUS 9,90 9,337
5 Daiane Santos BRA 9,8 9,325
6 Tabitha Yim USA 9,7 9,187
7 Silvia Stroescu ROM 9,6 9,012
8 Tasha Schwikert USA 9,6 8,900

Commentaar:

Tabitha Yim
(USA): Komt met een oefening waarin zeer vele schroefsalto's zitten – streksalto met 2 ˝ schroef – voorwaarts met halve schroef, hoge gestrekte salto met drievoudig schroef. Fraaie choreografie op Spaanse muziek: 9,187 (UW: 9,7)

Daiane Santos (BRA): Meeslepende oefening met een vleugje erotiek! In de acrobatische series telden we onder meer dubbel gestrekte salto, dubbel twist en dubbel salto. Slechts enkele kleine oneffenheden: 9,325 (UW: 9,8)

Andreea Raducan (ROM): Na de titel op de balk kan Raducan onbevangen turnen. De landingen bij de salto's zijn zeker (Tsukahara, gestrekt met drievoudige schroef, gestrekt met 2 ˝ schroef en streksalto, dubbel gehoekt). Heeft alleen wat oriëntatieproblemen wanneer ze drie keer schroeft. Neemt de leiding over: 9,55 (UW: 9,9).

Silvia Stroescu (ROM): Blijft bij de dubbel gehoekte salto in de laatste serie niet staan. Begon overigens ook met een dubbel gehoekte, waarbij de benen uit elkaar waren. Haar nieuwe choreografie slaat bij het publiek goed aan: 9,012 (UW: 9,6)

Svetlana Khorkina (RUS): De gestrekte salto met drievoudige schroef is niet volledig doorgedraaid en ook bij de andere sprongen met schroef is haar landing ietwat onzeker. Ze staat voorlopig op de tweede plaats: 9,375 (UW: 9,8).

Tasha Schwikert (USA): Fantastische oefening tot aan de laatste serie. Bij de dubbel gehoekte salto komt ze buiten de vloer: 8,9 (UW: 9,6)

Allana Slater (AUS): Bij de tweede acrobatische serie, gestrekte salto met 2 ˝ schroef - streksalto, komt ze in de problemen. Overigens was ook de gestrekte salto met drievoudige schroef aan het begin al niet helemaal foutloos. De muziekkeuze was origineel: 9.337 (UW: 9,9)

Daniele Hypolite (BRA): Mag de dameswedstrijd afsluiten en begint met een dubbel gestrekte salto. Bij de dubbeltwist dreigt het even mis te gaan. Is een duidelijk voorbeeld van de vooruitgang die het Braziliaanse turnen heeft gemaakt: 9,487 (UW: 9,9). Als het cijfer bekend wordt grijpt ze een Braziliaanse vlag en loopt een ererondje. 

Raducan krijgt in Gent haar derde gouden medaille en komt daarmee op gelijke hoogte met Svetlana Khorkina die zich met een derde plaats tevreden moet stellen. Zeer verrassende tweede is Daniele Hypolite die de vlag mee het podium op neemt en de eerste WK-medaille voor Brazilie krijgt omgehangen.  

  (Report: Nora Schuler,
Translation: Jac van den Beemt;
Fotos: Don Johnson
Web editors: Eckhard Herholz/Sonja Schmeisser, Germany)

gymmedia